Tokay Design by Emma-Kara

Färgsättning och ljusdesign

Statement

Jag bidrog med trygghetsskapande och stämningshöjande miljöljus under Statement festival på Bananpiren i Göteborg. Emma Knyckare tog initiativet till en mansfri festival “tills ALLA män har fattat”.  Även efteresten på Hoki Moki fick ljus som bidrog till igenkänningsfaktorn.

IMG_6238 Färgerna i Statements grafiska profil var mörkblå, olika lila och rosa toner med gul som accentfärg. Här fångader på marken och över folk när de kom.

IMG_6266Toaletter kan belysas på måna sätt, deras gröna eller ibland blå kulör är dominant och svår att trolla bort. Gult allmänlus och lila blänk utgjorde grunden. Toalettköerna är ett av de ställen som ofta upplevs som otryggt.

unspecified9I samarbete med Kristallmatrtixen utvecklade vi ljusidéer för dekoren. Belysta tyger och ljusslingor dominerade centrum på bananpiren. Foto: Anna Märta Danielsson

unspecified8Belysta tyger och konstgräsmiljöer. Foto: Anna Märta Danielsson

ny2Belysta tyger och konstgräsmiljöer. Foto: Anna Märta Danielsson

IMG_6309Kluppscenen på Hoki Moki i festivalensfärger.

IMG_6317After party på hoki Mokli fick ljus och kulörelement från festivalen. Här i restaurangdelen. Festarrangör Gabriella Åström

IMG_6271Min lust att belysa fackverkskonstruktioner fick tillfredsställas även här 🙂

(Foton takna av mig där inget annat angetts.)

Statementfestivalen – en personlig kommentar
Jag visste inte riktigt vad jag gav mig in i. Under förra veckan växte min övertyglese om att detta är ett av de bästa event jag varit med på. Jag är stolt och glad att jag varit en del av denna mansfria festival.
Jag har varit inspiratör för unga funktionärer, visat dem lite av vad det innebär att arbeta med miljöbelsysning på festival.
Jag har mött glada engagerade och passionerade personer som jag kommer att ha som varmt ludd i mitt hjärta hela livet. Ullis Ohlgren Anna Märta Danielsson Malin.
Jag har varit på konsert och känt gemenskap och värme från hela folkhavet, utan knö och utan bröl. En konsert som fick mina tårar att flöda vid flera tillfällen. Tack Maxida Märak för din absoluta närvaro där och då. Bästa konserupplevelse jag haft!
Jag har ljussatt en magisk efterfestklubb fixad av fantastiska och modiga Gabriella Åström som också gett mig svar på många av de frågor och funderingar jag burit med mig kring festivalens varande.
Tack också till Nikita Johansson, min ständiga räddare i nöden, som svarade på stressigt tekniska frågor kring akut direktprogrammering av moving heads och konstiga lampor som inte ville som jag ville. Du lär mig och inspirerar mig och jag är glad att jag lyckats få bidra till att berika världen med en rebel!
Jag förstod inte tidigare att festivalen behövdes. Nu förstår jag det.

Tills ALLA män har lärt sig!

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: